Mind en Weet stimuleren de steun voor ouders die hun kind verloren hebben door een eetstoornis.

In 2018 vinden bijeenkomsten plaats op verschillende locaties in Nederland voor ouders om elkaar te ontmoeten. In Amsterdam is een groep die regelmatig met elkaar samen komt. Het zijn bijzondere avonden waarbij elkaars ervaringen worden gedeeld. In Zevenhuizen ontmoet een besloten groep elkaar regelmatig. Hans Bloks en Marian Gelijns worden als spreker in de loop van de komende maanden ook uitgenodigd bij een bijeenkomst voor deze ouders in Noord-Holland, in het inloophuis van Stichting Dalisay Recovery. Ixta Noa onderzoekt momenteel of het mogelijk is bijeenkomsten voor deze ouders te organiseren.

Mind en Weet stimuleren de bundeling van steun voor deze ouders in de vorm van een document met nuttige adressen en informatie.

Op 29 november 2018, tijdens het conges van de behandelaren van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen, is dit document beschikbaar. Het document wordt ook digitaal gedeeld. Daar waar opmerkingen en aanvullingen gemaakt kunnen worden wordt dit document verder actueel gehouden.

Mind en Weet stimuleren onderzoek naar de kennis die deze ouders hebben over de knelpunten in de zorg.

Greta Noordenbos en Hans Bloks hebben met ouders gesproken die hun kind verloren zijn. Op basis van deze gesprekken zijn aanbevelingen gemaakt. De resultaten van dit onderzoek worden op 29 november 2018 op het NAE congres gedeeld.

 

Wilt u meer informatie of iets delen?

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de Weet Hulplijn (088-185 888) mocht u bijeenkomsten bij u in de buurt willen bezoeken of opzetten. Ook bieden we in samenwerking met leden van InterEsse steun via individuele gesprekken.

MIND logo 500