Weet Magazine editie 11

Stamppotje van zoete aardappel en spinazie

Hoofdgerecht voor 2 personen:
– twee zoete aardappelen. Die koop je in de grotere 'gewone' supermarkten, bij de Ekoplaza, bij de toko, op de markt...
– 100 gram verse spinazie. Bijvoorbeeld wilde spinazie van de Ekoplaza, maar gewone uit zo'n plastic zak kan natuurlijk ook
– 100 gram harde geitenkaas
– een hand gehalveerde walnoten
– een klein potje (half) zongedroogde tomaatjes.

En natuurlijk peper, zout en wat olijfolie.

En zo doe je het:
– Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. In principe kun je dit ook maken met gewone aardappelen, maar zoete aardappelen zijn zo lekker! Als je ze nog niet kent... Probeer! Breng wat gezouten water aan de kook en kook de aardappelen tot ze zacht zijn, waarschijnlijk zo'n 25 minuten.
– Terwijl je piepers staan te pruttelen, snijd je de spinazie en de tomaatjes in reepjes en de geitenkaas in blokjes. Zet even weg.
– Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de walnoten in een hete pan zo'n drie minuten totdat ze beginnen te kleuren. Echt, rooster je nuts! Dat geeft zoveel meer smaak. Zet ook even weg.
– Zodra de aardappels zacht zijn (prik er maar even in met een vork) giet je ze af, maar bewaar je wel een scheutje van het kookvocht.
– Prak de aardappelen nu met een stamper of vork, en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een flinke scheut olie. Je kunt ook de olie uit het potje van de tomaatjes nemen, lekker kruidig!
– Meng nu de spinazie, tomaatjes en geitenkaasblokjes door de gestampte aardappelen. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
– Maak af met de walnoten en... geniet!