Op 12 november biedt K-EET een voorstel aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan over structurele verbetering in de zorg voor kinderen en jongeren met en eetstoornis. K-EET is een landelijk samenwerkingsverband van professionals met veel kennis op het gebied van eetstoornissen. Het advies beoogt om te komen tot betere en snellere verwijzingen in de buurt, een overzicht van behandelaanbod in de regio, een snellere herkenning van eetstoornis problematiek, meer aandacht voor co-morbiditeit en het beter bespreekbaar maken van eetstoornissen.

 

De minister heeft in een reactie laten weten de uitwerking en implementatie van de voorstellen van harte te ondersteunen.

 

De brief van de minister en de voorstellen van K-EET vind je hier, op de website van de rijksoverheid.

 

Patiëntenvereniging WEET heeft op een aantal momenten mee kunnen denken met K-EET en heeft zo goed mogelijk de stem van eetstoornispatiënten en hun naasten naar voren gebracht.

Wij hebben als patiëntenvereniging tijdens de uitvoeringsfase zitting in de begeleidingscommissie die de voortgang volgt en toeziet op de randvoorwaarden.

Wat vinden jullie van het advies van K-EET? We horen graag jullie reacties! Die willen we weer meenemen in onze contacten met de K-EET.

Geef je reactie en stuur een mailtje met reactie K-EET naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!