Let op: Op dinsdag 29 oktober herhaalt Zembla om 14:35 de documentaire "Gegijzeld door Anorexia" op NPO 2 (BNN/VARA). De telefonische WEET Hulplijn is deze middag (vanaf 14:00 tot 16:30) bereikbaar met extra inzet van ervaringsdeskundige vrijwilligers en naastbetrokkenen. We bieden een luisterend oor voor de vragen of gedachten die naar aanleiding van de uitzending zou kunnen hebben.

 

Op 16 oktober 2019 is er om 20:25 uur een Zembla uitzending over eetstoornissen op NPO 2 (BNN/VARA). Na deze documentaire van Zembla, "Gegijzeld door Anorexia", heeft WEET, de landelijke patiënten- en naastenvereniging, extra capaciteit op de telefonische hulplijn.

Op die avond is de telefonische WEET Hulplijn de hele avond (vanaf 20:00 tot 23:59) bereikbaar met extra inzet van ervaringsdeskundige vrijwilligers. We bieden een luisterend oor voor de vragen of gedachten die u naar aanleiding van de uitzending zou kunnen hebben.

Dit kunnen vragen zijn als “Vermoedt u een eetstoornis bij uzelf of een naaste?” of “Wilt u het gesprek aangaan maar weet u niet hoe?”. Of wilt u graag uw eigen eetstoornis verhaal kwijt? U kunt deze vragen anoniem bespreken met een ervaringsdeskundige van onze hulplijn. De hulplijn wordt bemenst door vrijwilligers die hersteld zijn van een eetstoornis of als naastbetrokkene de impact van dichtbij hebben meegemaakt.

De WEET Hulplijn is bereikbaar via telefoonnummer:
085-1304617

(Persvragen alleen via 085-0043280)

U kunt ook een aparte belafspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien de hulplijn in gesprek is, kunt u ook een voicemail bericht achterlaten. De coördinator neemt dan binnen 3 werkdagen contact met u op voor het maken van een belafspraak.

Klik hier voor meer informatie over de de WEET hulplijn. 

Persvragen kunnen niet via de hulplijn gesteld worden. Daarvoor kunt u contact opnemen via 085-0043280. Dit nummer wordt bij niet opnemen telkens doorgeschakeld naar de volgende contactpersoon in lijn, waardoor het soms enige tijd kan duren voordat er opgenomen wordt.