In samenwerking met YMCA Nederland starten Leonie en Joeri het project #Ikbenopen. Dit is een spin-off van de Britse #IAMWHOLE-campagne, een enorm succesvolle campagne aan de andere kant van de Noordzee.

Leonie en Joerie:
"Mentale gezondheid weer bespreekbaar maken in Nederland. Het klinkt zo eenvoudig en toch is het één van de zwaarste uitdagingen die we ooit zijn aangegaan. Want we vinden het in de huidige maatschappij moeilijk om te praten over onze mentale gezondheid. We missen kennis over dit thema, maar ook de tools om gesprekken hierover aan te gaan. In samenwerking met de YMCA Nederland lanceren we daarom op 10 oktober 2019 de allereerste collectieve social media challenge gericht op bewustwording en gedragsverandering. We willen Nederland opnieuw verbinden als het gaat om communicatie over mentale gezondheid. Om die reden hebben we gekozen voor een collectieve campagne waarbij iedere deelnemende partner die zich richt op mentale gezondheid kosteloos mag aansluiten bij ons collectief #IkbenOpen."

 

WEET omarmt deze campagne uiteraard van harte, want ook bij eetstoornissen is stigma een groot probleem. We zijn daarom ook aangesloten als een van de partners van Ikbenopen en worden vermeld op de website.

 

Kijk snel op de website van ik ben open: https://www.ikbenopen.nu/