Weet heeft zich als doel gesteld om mensen met een eetstoornis en hun naasten een stem te geven, zodat zij gehoord worden; daarnaast om op onafhankelijke wijze informatie geven en tot slot om gesprekspartner zijn van onder andere het Ministerie van Volksgezondheid (VWS), de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE), alle hulpverleners en lotgenotenorganisaties en bovenal mensen met een eetstoornissen en hun omgeving. We hebben deze doelen vertaald in diverse activiteiten. Zo organiseren we ook dit jaar weer themabijeenkomsten, blijven we ons magazine en nieuwsbrief maken, en gaan we door met onze hulplijn. Er komt een vernieuwde versie van de website en we sponsoren de Socialwalk op de World Eating Disorder Action Day op 2 juni aanstaande. Bovendien vragen we aandacht van de politiek als het gaat om de wachtlijstproblematiek en brengen we het patiëntenperspectief onder de aandacht bij de behandelaren.

Dit is allemaal mogelijk door de inzet van onze vrijwilligers, zowel in als buiten het bestuur.

We willen bij onze activiteiten maximaal aansluiten bij wat er onder onze leden en anderszins betrokkenen leeft: wat vinden jullie belangrijk, welke ideeën hebben jullie voor Weet?

Daarom hebben we een enquête gemaakt, waarin we jullie een aantal vragen stellen over wat jullie belangrijk vinden en hoe jullie tegen de huidige activiteiten aan kijken. We zouden het heel erg op prijs stellen als jullie die enquête willen invullen, daar helpen jullie ons enorm mee! Het invullen kost ongeveer 10 minuten van je tijd en is volledig anoniem.

Ga naar: http://vragenlijst.dezorgvraag.nl/weet

Op onze Algemene Ledenvergadering op 15 juni zullen we de uitkomsten presenteren en hoe we die gaan meenemen in onze activiteiten.

Als je vaker mee wil denken met het Weet-bestuur: meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan word je onderdeel van de in oprichting zijnde ledenklankbordgroep.

Groeten,
Het bestuur van Weet