Mind en Weet stimuleren de steun voor ouders die hun kind verloren hebben door een eetstoornis.

In 2018 vinden bijeenkomsten plaats op verschillende locaties in Nederland voor ouders om elkaar te ontmoeten. In Amsterdam is een groep die regelmatig met elkaar samen komt. Het zijn bijzondere avonden waarbij elkaars ervaringen worden gedeeld. In Zevenhuizen ontmoet een besloten groep elkaar regelmatig. Hans Bloks en Marian Gelijns worden als spreker in de loop van de komende maanden ook uitgenodigd bij een bijeenkomst voor deze ouders in Noord-Holland, in het inloophuis van Stichting Dalisay Recovery. Ixta Noa onderzoekt momenteel of het mogelijk is bijeenkomsten voor deze ouders te organiseren.

Mind en Weet stimuleren de bundeling van steun voor deze ouders in de vorm van een document met nuttige adressen en informatie.

Op 29 november 2018, tijdens het conges van de behandelaren van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen, is dit document beschikbaar. Het document wordt ook digitaal gedeeld. Daar waar opmerkingen en aanvullingen gemaakt kunnen worden wordt dit document verder actueel gehouden.

Mind en Weet stimuleren onderzoek naar de kennis die deze ouders hebben over de knelpunten in de zorg.

Greta Noordenbos en Hans Bloks hebben met ouders gesproken die hun kind verloren zijn. Op basis van deze gesprekken zijn aanbevelingen gemaakt. De resultaten van dit onderzoek worden op 29 november 2018 op het NAE congres gedeeld.

 

Wilt u meer informatie of iets delen?

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de Weet Hulplijn (088-185 888) mocht u bijeenkomsten bij u in de buurt willen bezoeken of opzetten. Ook bieden we in samenwerking met leden van InterEsse steun via individuele gesprekken.

MIND logo 500

InterEsse is een bundeling van de krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan lotgenoten en naasten rondom eetstoornissen. De leden zijn Weet, Ixta Noa, Stichting JIJ, Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery. en 020Eet. Daarnaast zijn ook de volgende sociale platforms betrokken: www.ikookvanmij.nl, www.proud2Bme.nl, www.99gram.nl , www.weet.info/forum

 

GSmits 20180607 3948 500

 Van links naar rechts op de foto: op de bank Dick Adriaanse (Weet), Saskia Lagerwaard (Stichting JIJ), Greta Noordenbos (onderzoeker), Patricia Bos (Weet), Patricia de Boer (Stichting Dalisay Recovery), Fieke Thijs (Leontienhuis), Gerard Roos (Ixta Noa), Nina Dijksterhuis (Human Concern) en Marloes Biegel (Weet).

Weet biedt jou informatie en wijst de weg naar meer informatiebronnen.

Weet, vereniging rond eetstoornissen werkt samen met organisaties actief in de wereld van de eetstoornissen.

 

Over de WEET Hulplijn

Via de WEET Hulplijn kunt u anoniem praten met een ervaringsdeskundige of een naastbetrokkene. De Hulplijn biedt een luisterend oor voor cliënten én de omgeving van cliënten (bijv. een partner, vriend, familielid, werkgever of docent). Heeft u behoefte om uw eigen ervaringen te delen of wilt u een vraag stellen? Dat kan allemaal via onze Hulplijn.

Onze telefoon wordt bemand door vrijwilligers van WEET die zelf een eetstoornis hebben gehad en hiervan (vrijwel) volledig hersteld zijn of als naastbetrokkene de impact van een eetstoornis van dichtbij hebben meegemaakt. Onze vrijwilligers weten dus uit eigen ervaring waar het over gaat, maar zijn geen hulpverleners. U kunt hen alles vragen, maar zij geven zelf aan wanneer zij iets niet weten.

Contact met de Hulplijn is anoniem. Indien u uw naam niet kenbaar wilt maken respecteren wij dat volledig. Wij hebben de telefooncentrale zo ingesteld dat uw telefoonnummer niet zichtbaar is voor onze vrijwilligers. Ook niet op de factuur vanuit onze leverancier. Uiteraard gaan al onze Hulplijnvrijwilligers ook zeer vertrouwelijk om met alles wat u als beller met hen bespreekt.

Geen hulpvraag maar wel contact met WEET? Neem dan contact op via het contactformulier.

De Hulplijn is bereikbaar via telefoonnummer: 085-1304617

 

Beschikbaarheid van de Hulplijn

De Hulplijn is bereikbaar op de volgende tijden:

  • Maandag van 09:00-11:00 (naastbetrokkene: moeder) & 19:00 - 21:00 
  • Dinsdag van 20:00-21:00 (naastbetrokkene: vriendin)
  • Woensdag van 20.00 - 21.00
  • Donderdag van 09:00 - 10:00 & 20:00-21:00

Let op: de vaste tijden kunnen veranderen. Check altijd eerst de website. De lijn is niet bereikbaar op feestdagen.

 

Liever een belafspraak?

Liever op een ander moment bellen met één van onze ervaringsdeskundigen of naastbetrokkenen? Dat kan! Maak een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen de coördinator van de WEET Hulplijn leest deze mail en zal samen met u een ander tijdstip plannen voor een gesprek.

Sindskort kunt u ook de voicemail inspreken van de WEET Hulplijn. Laat uw naam en telefoonnummer achter na de piep en de coördinator neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op voor het maken van een belafspraak.

Om misbruik te voorkomen is het bellen met de Hulplijn niet gratis. De kosten voor het bellen naar een 085-nummer zijn hetzelfde als bellen naar een gewoon vast telefoonnummer. Dit betekent dat het van invloed kan zijn of u met een vaste telefoon of een mobiele telefoon belt. Ook is uw aanbieder en abonnementsvorm van invloed. Heeft u een belbundel waarmee u gewone vaste telefoonnummers kunt bellen? Dan kunt u daarmee ook 085-nummers bellen. Let wel op wanneer uw belbundel op is, betaalt u extra kosten.

 

Zelf aan de slag als vrijwilliger bij de Hulplijn?

Bent u ervaringsdeskundige (of een naastbetrokkene) en wilt u graag uw steentje bijdragen aan de WEET Hulplijn? Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Interesse? Neem dan contact op met de coördinator van de WEET Hulplijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie. Zie ook de vacature Hulplijnmedewerker.

 

Tips, suggesties en/of verbeterpunten?

Wij hopen laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp te bieden aan iedereen met een eetstoornis en hun omgeving, maar ook wij kunnen leren! Heeft u tips, suggesties en/of verbeterpunten voor de Hulplijn? Wij horen ze graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder tref je de volledige artikelen aan die bij 'Nieuws' gepubliceerd zijn.

kreten 5