Op 27 september 2018 heeft InterEsse weer een bijeenkomst gehad in het Leontienhuis. Dit initiatief van Weet heeft de volgende leden Weet, Ixta Noa, Stichting JIJ, Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery. en 020Eet. Daarnaast zijn ook de volgende sociale platforms betrokken: www.ikookvanmij.nl, www.proud2Bme.nl, www.99gram.nl , www.weet.info/forum. In de vergadering hebben Patricia en Ron de Boer, Greta Noordenbos, Denise Schneider, Saskia Lagerwaard, Dorieke de Boon en Fieke Thijs onder andere gesproken over de volgende onderwerpen: 'wat kunnen we betekenen voor patiënten die te horen krijgen van behandelaren dat er niets meer te doen is en waar alleen nog met crisisinterventie wordt gewerkt', 'ouders die hun kind verloren hebben door een eetstoornis'.

Er is een denktank gestart voor het eerstgenoemde onderwerp. Inmiddels zijn in Amsterdam en in Zevenhuizen bijeenkomsten georganiseerd voor ouders die hun kind verloren hebben. Bij Stichting Dalisay Recovery wordt een bijeenkomst gepland. Weet maakt in samenwerking met Mind op 29 november een document beschikbaar dat steun kan bieden aan deze ouders. Greta Noordenbos en Hans Bloks hebben gesprekken gevoerd met ouders die hun kind verloren zijn door een eetstoornis. Zij hebben in het kader van dit project aanbevelingen vast gesteld. Deze worden op 29 november tijdens de workshop op het NAE congres gedeeld.

 GSmits 20180607 3948 500

 Van links naar rechts op de foto: op de bank Dick Adriaanse (Weet), Saskia Lagerwaard (Stichting JIJ), Greta Noordenbos (onderzoeker), Patricia Bos (Weet), Patricia de Boer (Stichting Dalisay Recovery), Fieke Thijs (Leontienhuis), Gerard Roos (Ixta Noa), Nina Dijksterhuis (Human Concern) en Marloes Biegel (Weet).