Datum: Dinsdag 11 december

Locatie: Bilthoven

Tijd: 19.00-21.30 uur

Spreker: Nic Vos de Wael, MIND

Onderwerp: Wachttijden en niet meer weten waar terecht kunnen voor hulp

Wachttijden en het niet meer weten waar je terecht kunt voor hulp blijven voor mensen met een eetstoornis aanzienlijke knelpunten. Ouders zien hun kind in rap tempo achteruit gaan en kunnen haast niets ondernemen, weten ondertussen vaak niet wat ze moeten doen en zijn radeloos. Het kan niet zo zijn dat wachten dan de oplossing is. Daarnaast komt het nog regelmatig voor dat iemand na een intake wordt afgewezen mét als gevolg dat je dan weer van voor af aan kunt beginnen.

Partijen in de ggz werken al meer dan een jaar samen om wachttijden terug te dringen (zie www.wegvandewachtlijst.nl), maar echte resultaten blijven tot dusver uit. Vooral mensen met complexe problemen moeten vaak nog veel te lang wachten. Op 6 december vindt er een GGZ-overleg plaats in de Tweede Kamer; MIND zal voor die tijd de Kamerleden een duidelijke boodschap meegeven.

Nic wil de leden van Weet informeren over wat het antwoord van het Ministerie is. Daarnaast zijn de ervaringen die leden hebben ook zinvol om mee te nemen op weg naar een oplossing.