Op 2 juni ‘19 wordt de vierde World Eating Disorders Action Day (WEDAD) georganiseerd. Op deze dag vinden over de hele wereld activiteiten plaats, georganiseerd voor en door mensen met een eetstoornis, naastbetrokkenen en professionals. De Nederlandse Academie voor Eetstoornissen organiseert in samenwerking met Socialrun de NAE Socialwalk.

De NAE Socialwalk is een bijzonder evenement waarin we samen wandelen voor het goede doel. Hierbij vragen we op een positieve manier aandacht voor eetstoornissen. De opbrengsten van deze dag komen ten goede aan projecten die gericht zijn op het betrekken van naastbetrokkenen en cliënten.

Het evenement vindt plaats in Arnhem. Iedereen is welkom; cliënten, naastbetrokkenen, behandelaren en overige geïnteresseerden.

Kijk op de NAE website voor informatie, inschrijving en deelname.

#WeDoActNow

Dinsdag 11 december
19.00-21.30 uur
Bilthoven
Nic Vos de Wael, MIND

Wachttijden en niet meer weten waar terecht kunnen voor hulp

Lees meer over deze Weet thema avond

 

Datum: Dinsdag 11 december

Locatie: Bilthoven

Tijd: 19.00-21.30 uur

Spreker: Nic Vos de Wael, MIND

Onderwerp: Wachttijden en niet meer weten waar terecht kunnen voor hulp

Wachttijden en het niet meer weten waar je terecht kunt voor hulp blijven voor mensen met een eetstoornis aanzienlijke knelpunten. Ouders zien hun kind in rap tempo achteruit gaan en kunnen haast niets ondernemen, weten ondertussen vaak niet wat ze moeten doen en zijn radeloos. Het kan niet zo zijn dat wachten dan de oplossing is. Daarnaast komt het nog regelmatig voor dat iemand na een intake wordt afgewezen mét als gevolg dat je dan weer van voor af aan kunt beginnen.

Partijen in de ggz werken al meer dan een jaar samen om wachttijden terug te dringen (zie www.wegvandewachtlijst.nl), maar echte resultaten blijven tot dusver uit. Vooral mensen met complexe problemen moeten vaak nog veel te lang wachten. Op 6 december vindt er een GGZ-overleg plaats in de Tweede Kamer; MIND zal voor die tijd de Kamerleden een duidelijke boodschap meegeven.

Nic wil de leden van Weet informeren over wat het antwoord van het Ministerie is. Daarnaast zijn de ervaringen die leden hebben ook zinvol om mee te nemen op weg naar een oplossing.

Bent u erbij? MIND en WEET kunnen elkaar versterken, vooral als u ook meedenkt en meehelpt.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

stichtingjij

De volgende activiteiten worden in de komende periode door Stichting JIJ georganiseerd.

De startgroep
De startgroep van Stichting JIJ is voor mensen waarbij eten een (te) grote rol in hun leven speelt.
Tijdens een cyclus van 4 maanden gaan zij zelf aan de slag met hun eetprobleem onder begeleiding van 3 ervaringsdeskundigen.
Meer informatie over deze groep en de wijze van aanmelden is te vinden op onze vernieuwde website: www.stichting-jij.nl

Voorlichtingsbijeenkomst naasten
Dinsdagavond 11 september organiseert Stichting JIJ vanaf 19.30-21.00 uur een gratis voorlichtingsbijeenkomst om familieleden, partners en vrienden van mensen met een eetstoornis of eetprobleem te ondersteunen.
Meer informatie vindt u op onze vernieuwde website : www.stichting-jij.nl
Graag aanmelden vooraf via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 30 oktober vindt de algemene ledenvergadering van Weet plaats. Tamara Berends zal als spreker iets komen vertellen over herstel en terugvalpreventie. Meer informatie over het programma en aanmelden volgt.

Op 29 november organiseert de NAE het NAE congres. Weet is aanwezig met een stand en zal ook een workshop verzorgen. Kijk voor meer informatie en hun programma op de site van de NAE.