Dinsdag 11 december
19.00-21.30 uur
Nic Vos de Wael, MIND

Wachttijden en niet meer weten waar terecht kunnen voor hulp

Lees meer over deze Weet thema avond

 

Datum: Dinsdag 11 december

Locatie: Nntb

Tijd: 19.00-21.30 uur

Spreker: Nic Vos de Wael, MIND

Onderwerp: Wachttijden en niet meer weten waar terecht kunnen voor hulp

Wachttijden en het niet meer weten waar je terecht kunt voor hulp blijven voor mensen met een eetstoornis aanzienlijke knelpunten. Ouders zien hun kind in rap tempo achteruit gaan en kunnen haast niets ondernemen, weten ondertussen vaak niet wat ze moeten doen en zijn radeloos. Het kan niet zo zijn dat wachten dan de oplossing is. Daarnaast komt het nog regelmatig voor dat iemand na een intake wordt afgewezen mét als gevolg dat je dan weer van voor af aan kunt beginnen.

Partijen in de ggz werken al meer dan een jaar samen om wachttijden terug te dringen (zie www.wegvandewachtlijst.nl), maar echte resultaten blijven tot dusver uit. Vooral mensen met complexe problemen moeten vaak nog veel te lang wachten. Op 6 december vindt er een GGZ-overleg plaats in de Tweede Kamer; MIND zal voor die tijd de Kamerleden een duidelijke boodschap meegeven.

Nic wil de leden van Weet informeren over wat het antwoord van het Ministerie is. Daarnaast zijn de ervaringen die leden hebben ook zinvol om mee te nemen op weg naar een oplossing.

Bent u erbij? MIND en WEET kunnen elkaar versterken, vooral als u ook meedenkt en meehelpt.

 

Je hebt een kind of een partner met een eetstoornis en wilt graag praten met lotgenoten. Om verhalen uit te wisselen of van elkaar te leren. Maar vooral om te praten met mensen die je begrijpen, die jouw gevoel herkennen.

Kom dan naar de gespreksavond vlakbij Eindhoven
De volgende avond staat gepland op woensdag

12 december 2018

Vaste groep
Je maakt deel uit van een vaste groep. Per bijeenkomst kan de samenstelling van de groep iets anders zijn. De een kan een keer een avond niet. Een ander wil juist aansluiten. Maar de basis van de groep blijft ongeveer gelijk. Zo leer je elkaar beter kennen en kun je elkaar tot steun zijn.

Inhoud
De avond bevat globaal de volgende onderdelen:
19.30 uur Welkom
19.35 uur Introductie: voor wie nieuw is
20.00 uur Uitwisselen ervaringen of thema-avond
22.00 uur Afsluiting

Introductieronde.
Je stelt jezelf kort voor. Vertelt over je zoon, dochter of partner die een eetstoornis heeft. En over jezelf. Hoe het met jou gaat. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om op de hulp in te gaan.

Uitwisselen ervaringen
Je brengt in wat je met de anderen wilt delen. Of waarover je vragen hebt. Elk onderwerp is goed, alles mag. En heb je niets in te brengen. Ook goed. De groepsleiders zijn moeders met ervaring die zorgen dat iedereen die dat wil voldoende aan bod komt.

Deelnemers
Per avond is er een maximum van 10 deelnemers.

Vergoeding
Een kleine vergoeding voor de onkosten van de ervaringsdeskundige ouders.

Aanmelding
Aanmelden is eenvoudig: stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Data
Normaal gesproken iedere 1e woensdag van de maand.

Locatie
Na aanmelding ontvang je het adres

Begeleiders van de avond
Inge van Marle en Ankie van der Dussen.

stichtingjij

De volgende activiteiten worden in de komende periode door Stichting JIJ georganiseerd.

De startgroep
De startgroep van Stichting JIJ is voor mensen waarbij eten een (te) grote rol in hun leven speelt.
Tijdens een cyclus van 4 maanden gaan zij zelf aan de slag met hun eetprobleem onder begeleiding van 3 ervaringsdeskundigen.
Meer informatie over deze groep en de wijze van aanmelden is te vinden op onze vernieuwde website: www.stichting-jij.nl

Voorlichtingsbijeenkomst naasten
Dinsdagavond 11 september organiseert Stichting JIJ vanaf 19.30-21.00 uur een gratis voorlichtingsbijeenkomst om familieleden, partners en vrienden van mensen met een eetstoornis of eetprobleem te ondersteunen.
Meer informatie vindt u op onze vernieuwde website : www.stichting-jij.nl
Graag aanmelden vooraf via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 30 oktober vindt de algemene ledenvergadering van Weet plaats. Tamara Berends zal als spreker iets komen vertellen over herstel en terugvalpreventie. Meer informatie over het programma en aanmelden volgt.

Op 29 november organiseert de NAE het NAE congres. Weet is aanwezig met een stand en zal ook een workshop verzorgen. Kijk voor meer informatie en hun programma op de site van de NAE.

Op 2 juni ‘18 wordt de derde World Eating Disorders Action Day (WEDAD) georganiseerd. Op deze dag vinden over de hele wereld activiteiten plaats, georganiseerd voor en door mensen met een eetstoornis, naastbetrokkenen en professionals. De Nederlandse Academie voor Eetstoornissen organiseert in samenwerking met Socialrun de NAE Socialwalk.

De NAE Socialwalk is een bijzonder evenement waarin we samen wandelen voor het goede doel. Hierbij vragen we op een positieve manier aandacht voor eetstoornissen. De opbrengsten van deze dag komen ten goede aan projecten die gericht zijn op het betrekken van naastbetrokkenen en cliënten.

Het evenement vindt plaats in Utrecht. Iedereen is welkom; cliënten, naastbetrokkenen, behandelaren en overige geïnteresseerden.

Kijk op de NAE website voor informatie, inschrijving en deelname.

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die willen meedenken. Neem gerust contact op via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

#Stapsamenvooruit

leontienhuisnieuw

De eerstvolgende bijeenkomst voor ouders van kinderen die overleden zijn aan een eetstoornis vindt plaats op 20 november 2018 van 19:30 tot 21:30

De bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagavond in het Leontienhuis, Zuidplasweg 13, Zevenhuizen. Het Leontienhuis biedt groepsgesprekken aan voor ouders die hun kind hebben verloren aan een eerstoornis. Doel van deze groepsgesprekken is het uitwisselen van ervaringen en het bieden van steun  in het verwerkingsproces. De groepsgesprekken hebben deels een open karakter en zijn deels themagericht, zoals  b.v. ervaring met behandeling, het rouwproces, omgaan met onmacht en schuldgevoel,  effect op de partnerrelatie, broers en zussen en omgeving.  Deelnemers kunnen zelf ook thema’s inbrengen.

De groep is besloten en heeft een maximale grootte van 12 deelnemende ouders.

De bijeenkomsten worden begeleid door:

Marian Gelijns, zij heeft de opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd. Haar dochter is overleden aan een eetstoornis.

Hans Bloks, klinisch psycholoog met zeer ruime ervaring  en expertise in de behandeling van eetstoornissen.

Deelnemers kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.