Let op:
Op woensdagavond 16 oktober 2019 vertoont Zembla (op NPO 2 om 20:25) een uitzending over de behandeling van complexe anorexiapatiënten. Tijdens deze avond is de WEET hulplijn extra geopend van 20:00-23:59 met extra inzet van ervaringsdeskundige vrijwilligers. We bieden een luisterend oor voor vragen of gedachten die u naar aanleiding van de uitzending zou kunnen hebben.

Telefoonnummer voor de pers: 085-0043280

 

Over de WEET Hulplijn

Via de WEET Hulplijn kunt u anoniem praten met een ervaringsdeskundige of een naastbetrokkene. De Hulplijn biedt een luisterend oor voor cliënten én de omgeving van cliënten (bijv. een partner, vriend, familielid, werkgever of docent). Heeft u behoefte om uw eigen ervaringen te delen of wilt u een vraag stellen? Dat kan allemaal via onze Hulplijn.

Onze telefoon wordt bemenst door vrijwilligers van WEET die zelf een eetstoornis hebben gehad en hiervan (vrijwel) volledig hersteld zijn of als naastbetrokkene de impact van een eetstoornis van dichtbij hebben meegemaakt. Onze vrijwilligers weten dus uit eigen ervaring waar het over gaat, maar zijn geen hulpverleners. U kunt hen alles vragen, maar zij geven zelf aan wanneer zij iets niet weten.

Contact met de Hulplijn is anoniem. Indien u uw naam niet kenbaar wilt maken respecteren wij dat volledig. Wij hebben de telefooncentrale zo ingesteld dat uw telefoonnummer niet zichtbaar is voor onze vrijwilligers. Ook niet op de factuur vanuit onze leverancier. Uiteraard gaan al onze Hulplijnvrijwilligers ook zeer vertrouwelijk om met alles wat u als beller met hen bespreekt.

Geen hulpvraag maar wel contact met WEET? Neem dan contact op via het contactformulier.

De Hulplijn is bereikbaar via telefoonnummer: 085-1304617

 

Beschikbaarheid van de Hulplijn

De Hulplijn is bereikbaar op de volgende tijden:

  • Maandag van 09:00 - 11:00 (naastbetrokkene: moeder) & 19:00 - 21:00
  • Dinsdag van 10:00 - 11:00 & 20:00 - 21:00 (naastbetrokkene: vriendin) 
  • Woensdag van 20.00 - 21.00* 
  • Donderdag van 09:00 - 10:00** & 20:00 - 21:00

Let op: de vaste tijden kunnen veranderen. Check altijd eerst de website. De lijn is niet bereikbaar op feestdagen.

* 16 okt: bereikbaar van 20:00-23:59 i.v.m. Zembla documentaire
** 17 okt: bereikbaar van 10:00-12:00 extra beschikbaarheid naastbetrokkene: moeder

 

Liever een belafspraak?

Liever op een ander moment bellen met één van onze ervaringsdeskundigen of naastbetrokkenen? Dat kan! Maak een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen de coördinator van de WEET Hulplijn leest deze mail en zal samen met u een ander tijdstip plannen voor een gesprek.

Sindskort kunt u ook de voicemail inspreken van de WEET Hulplijn. Laat uw naam en telefoonnummer achter na de piep en de coördinator neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op voor het maken van een belafspraak.

 

Om misbruik te voorkomen is het bellen met de Hulplijn niet gratis. De kosten voor het bellen naar een 085-nummer zijn hetzelfde als bellen naar een gewoon vast telefoonnummer. Dit betekent dat het van invloed kan zijn of u met een vaste telefoon of een mobiele telefoon belt. Ook is uw aanbieder en abonnementsvorm van invloed. Heeft u een belbundel waarmee u gewone vaste telefoonnummers kunt bellen? Dan kunt u daarmee ook 085-nummers bellen. Let wel op wanneer uw belbundel op is, betaalt u extra kosten.

 

Zelf aan de slag als vrijwilliger bij de Hulplijn?

Bent u ervaringsdeskundige (of een naastbetrokkene) en wilt u graag uw steentje bijdragen aan de WEET Hulplijn? Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Interesse? Neem dan contact op met de coördinator van de WEET Hulplijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie. Zie ook de vacature Hulplijnmedewerker.

 

Tips, suggesties en/of verbeterpunten?

Wij hopen laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp te bieden aan iedereen met een eetstoornis en hun omgeving, maar ook wij kunnen leren! Heeft u tips, suggesties en/of verbeterpunten voor de Hulplijn? Wij horen ze graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..