Er bestaan allerlei verschillende vormen van eetproblemen en soorten eetstoornissen. De bekendste zijn: anorexia nervosa, boulimia nervosa en de binge eating disorder (BED). Het kan ook zijn dat je wel eetproblemen hebt, maar dat je je niet helemaal herkent in de omschrijving bij anorexia, boulimia of BED. Er is dan ook nog de categorie ‘niet anders omschreven’ (NAO).

Als je echt al jaren last hebt van eetproblemen en het gevoel hebt dat deze eetstoornis nooit meer weg zal gaan, dan kan het zijn dat je een langdurige eetstoornis (LES) hebt. Klik op onderstaande linkjes om meer te weten te komen over de verschillende soorten eetstoornissen.

Wil je weten of je zelf een eetprobleem of een eetstoornis hebt, ga dan naar onze testen bij het onderdeel Heb ik een eetstoornis. Daar kun je een anorexia test, boulimia test, of een test voor binge eating disorder doen. Als je direct meer wilt weten over de behandeling van een eetstoornis, ga dan direct naar het onderdeel Hoe overwin ik mijn eetstoornis.