Om een geschikte hulpverlener te vinden is het belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen de hulpverlener en de persoon met de eetstoornis. Het is erg belangrijk om hier goed op te letten. Anders geeft de persoon met de eetstoornis alleen ‘de gewenste antwoorden’ en heeft de hulpverlening geen zin. Om je te helpen bij wie je allemaal kunt aankloppen voor hulp zijn er een aantal zoekmachines beschikbaar. Hieronder tref je een lijst aan van enkele opties:

Buro PUUR heeft een zoekmachine waarin je per provincie hulp bij eetstoornissen aantreft.

NAE  heeft een zoekmachine waarin je de hulpverleners aantreft die lid zijn van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.

www.proud2Bme.nl heeft een zoekmachine waarin je hulpverleners kunt vinden door te kiezen op provincie en/of soort hulpverlener. Tevens tref je hier reacties en waarderingen over de hulpverleners aan van mensen die hulp hebben gehad.

Ook is er informatie beschikbaar over welke vormen van zorg jouw zorgverzekering biedt: zorgwijzer.nl kan een interessante site voor je zijn.

Voor alle vragen: bel de Weet hulplijn: 088-0185 888 of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een belafspraak op het moment dat het jou uitkomt.