Help elkaar beter worden

Als je problemen hebt met eten, kun je je best alleen voelen. Misschien zijn de mensen in je omgeving wel lief voor je, maar dat betekent niet dat ze je ook altijd begrijpen. Het kan heel fijn zijn en het kan helpen om met mensen te chatten die hetzelfde meemaken als jij. Of die misschien al iets verder zijn. Mensen die jou begrijpen. Of misschien vind je het prettig om verhalen van anderen te lezen. Dat bijvoorbeeld via anoniem bellen met onze hulplijn.

Weet hulplijn

Dat kan ook via forums. Op een veilige en anonieme manier. Hieronder een lijst van verschillende forums. Zodat je zelf kunt kijken welke het beste bij jou past.

Weet forum

Er is een heel actief forum dat voorheen onder de SABN viel, maar momenteel onder Weet valt. De forumbeheerders kunt u altijd mailen voor meer vragen als u zich geregistreerd heeft.

99gram.nl

De website 99gram.nl is een initiatief van het Centrum voor Eetstoornissen van Accare (een gespecialiseerd behandelcentrum voor jongeren met een eetstoornis). Via deze site kun je met andere kinderen of jongeren met een eetstoornis chatten.

Anorexia Jongens.nl

De Stichting Anorexia Jongens wil erkenning van anorexia nervosa bij jongens. Via hun sites kunnen jongens ervaringen uitwisselen, elkaars verhalen lezen en op elkaar reageren.

Eten de baas

De website Eten de Baas is een site van Verslavingszorg Tactive, die internetbehandelingen biedt voor verslavingen en eetproblemen. Ook zij hebben een forum waarop je in contact kunt komen met anderen. Wil je wel eens weten hoe anderen hun eetprobleem aanpakken of ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Kijk dan eens op het forum.

Ik ook van mij

Ikookvanmij.nl is de Online Ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van een eetstoornis, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, bing eating disorder (BED), en alle varianten daar tussenin. Dit forum, opgericht door Human Concern, is voor álle mensen. Je kunt hier ook chatten of lezen als je nieuwsgierig bent naar herstel, maar er misschien nog niet aan toe bent.

Lotgenotenforum

Lotgenotenforum.nl is een website van lotgenoten voor lotgenoten. Ze hebben forums over allerlei onderwerpen, zo ook voor eetstoornissen.

Proud2Bme

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België. De site is er voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek. Op Proud2Bme worden dagelijks meerdere nieuwe artikelen en blogs geplaatst over eetproblemen, anorexia, boulimia, eetbuienstoornis, gezond eten, fashion, beauty, lifestyle en vooral over jezelf accepteren zoals je bent. Via het forum en de chat kan je in contact komen met lotgenoten en steun krijgen van ervaringsdeskundigen en professionals voor jouw problemen.

Uit de ban van je eetstoornis

Uit de ban van je eetstoornis is het forum van de site van de Belgische Vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (www.ANBN.be). Kom je uit België, heb je (misschien) een eetstoornis en ben je op zoek naar informatie, steun van lotgenoten of laagdrempelige (zelf)hulp? Dan kun je op dit forum terecht.

Stichting JIJ

Het inloophuis bij Stichting JIJ in Rotterdam is misschien wel een eerste stap voor jou om contact te maken met lotgenoten.

Ixta Noa

Je kunt alleen of met familie of vrienden binnenlopen in een van de huizen van Ixta Noa. Kijk op hun site voor de verschillende vestigingen.

Ouderavonden Omgeving Eindhoven

Door ouders van kinderen met een eetstoornis worden maandelijks ouderavonden georganiseerd in de omgeving van Eindhoven. Meestal is dit op de eerste woensdag van de maand. In onze agenda vind je de exacte data.