Nicole Hoeymans – Trots op mezelf. Vergroot je zelfvertrouwen, ontdek wie je bent en leer jezelf accepteren.

Nicoles boek is vooral een boek om mee aan de slag te gaan, vol met oefeningen, vragenlijstjes en allerlei schrijfopdrachten. Het boek heeft een jonge uitstraling en sluit volgens mij dan ook vooral goed aan bij jongeren met eetproblemen.

Het is op A4-formaat gedrukt in ringbanduitvoering, zodat je het boek goed open kunt slaan om collages te maken en foto’s in te plakken.

Over Nicoles eigen verhaal kun je meer lezen op proud2Bme, een hulpsite voor jongeren met eetproblemen waarvoor Nicole als ervaringsdeskundige werkzaam is. Ik vind haar verhaal inspirerend, zeker hoe ze zich uit alle narigheid heeft gevochten, en ik vind het nog mooier om te zien dat dit boek is opgedragen aan alle dingen die wel goed gaan. maar het hele boek straalt positiviteit uit. Wees trots op wie je bent en leg alle leuke en fijne gebeurtenissen vast in dit boek. Dit boek gaat over wie jij bent, wat voor jou belangrijk is en waar je voor staat. Je hoeft geen pasklare antwoorden te hebben, het gaat om een ontdekkingstocht die je in dit boek aangaat door alle uitdagingen die erin staan. Je kan er lekker in schrijven, tekenen en knutselen.

Het boek omvat alle belangrijke thema’s en inzichten die Nicole hebben geholpen in haar herstelproces en zit vol met positieve tips en inspirerende teksten die van belang zijn geweest in haar acceptatie van haarzelf. Maar.. er is vooral heel veel ruimte voor eigen invulling, want iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen ontwikkelingsproces wat hij op eigen wijze doorloopt .

Nicole noemt dit boek een bekroning op de weg die ze heeft afgelegd. Nu moet ik erbij zeggen dat ik haar achtergrond alleen heel globaal ken, maar ik wil me hier volmondig bij aansluiten. Ik denk dat ze heel trots mag zijn op de bijdrage die ze nu levert aan het herstelproces van zoveel anderen.