Voor alle vragen: bel de Weet hulplijn: 085-1304 617 of mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak wanneer het u uitkomt.

Juist de betrokkenheid van ouders en partners bij het herstel is van cruciaal belang. Steeds meer hulpverleners spelen hier op in en bieden ook voor ouders steun en hulp aan. Naast specifieke informatie op de sites van hulpverleners is het aanbod gericht op MultiFamilyTherapy, cursussen en/of workshops alsmede individuele gesprekken.

Het boek van Dr. Yves Simon ‘Help je kind anorexia te overwinnen’ door veel ouders als erg zinvol ervaren. Greta Noordenbos omschrijft in het boek ‘Gids voor herstel van eetstoornissen’ hoe het komt dat iemand nog niet hersteld is als er alleen aandacht is voor eten en gewicht.

Buro PUUR heeft een handleiding gemaakt met de nodige tips en quotes van ouders. Deze is gratis digitaal voor iedereen beschikbaar.

Weet werkt samen met andere verenigingen en stichtingen die laagdrempelig steun bieden aan lotgenoten en naasten. Op de sites van deze organisaties treft u ook veel zinvolle informatie aan. Deze organisaties zijn gevestigd in verschillende delen van Nederland.

Specifiek voor eetstoornissen met praktijkhuis, inloophuis:

Noordoost Nederland: Ixta Noa, www.ixtanoa.nl 

Rotterdam en omgeving: Stichting JIJ, www.stichting-jij.nl 

Zevenhuizen en omgeving: Leontienhuis, www.leontienhuis.nl 

Noord-Holland: Stichting Dalisay Recovery, www.dalisayrecovery.nl 

Voor psychische stoornissen algemeen:

Landelijk: Mind, www.wijzijnmind.nl