Concrete verbeterpunten van ouders voor de zorgketen eetstoornissen

Aanleiding
Als ouder kan het voorkomen dat je met je kind naar huis wordt gestuurd, zonder dat er zicht is op behandeling. Bijvoorbeeld door de tegenstelling in motivatie versus gewicht. Soms kun je dan nergens terecht. Hoe zorgen we ervoor dat zorgprofessionals in de praktijk rekening houden met het feit dat er ook boven de 18 jaar soms onvoldoende ziektebesef is bij de persoon met de eetstoornis? Als ouder heb je na het 18de levensjaar van je kind geen rechten als het om het behandeltraject van je kind gaat. Maar als ouder mag je je kind, hoe oud dan ook, wel bij de behandelaar ophalen als de behandelaar niet meer weet wat te doen. Ouders van kinderen met een eetstoornis worden geconfronteerd met diverse onmogelijke situaties.

 

Bijeenkomsten
Weet, vereniging rond eetstoornissen organiseert 4 regionale bijeenkomsten, met als doel te sparren over concrete verbeterpunten voor de zorgketen eetstoornissen. Daarnaast zullen de bijeenkomsten ook een plek zijn waar ouders, en lotgenoten, met elkaar hun ervaringen kunnen delen.
Waar zitten de hiaten met grote risico's in de zorgketen en wie is de verantwoordelijke om daar iets aan te doen? Hoe kunnen we onder de huidige wetgeving oplossingen bedenken die snel kunnen worden uitgevoerd? Hoe zorgen we voor concrete en in de praktijk uitvoerbare verbeterpunten? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de bijeenkomsten.

Voor wie?
Alle ouders die een kind hebben met een eetstoornis en positief en constructief mee willen werken aan het vinden van concrete en uitvoerbare oplossingen. Daarnaast willen we ook alle vrijwilligers van Weet én ervaringsdeskundigen die positief over dit onderwerp willen meepraten, uitnodigen. De bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor niet-leden van Weet die onder de hierboven omschreven doelgroep vallen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van de regiobijeenkomsten.

Resultaten
Alle aanwezige deelnemers krijgen de resultaten in een verslag toegestuurd. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering van Weet op vrijdag 22 september 2017 in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Ook zal dit thema aandacht krijgen in het Weet Magazine van 2017.
De constructieve oplossingen worden aangeboden aan de zorgprofessionals eetstoornissen via de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Ook willen we, daar waar mogelijk samen met de NAE, de minister van VWS het verslag aanbieden.

Data en tijden
Regiobijeenkomst: woensdag 22 maart 2017, vervallen
Regiobijeenkomst: donderdag 20 april 2017, Leontienhuis, Zuidplasweg 13 Zevenhuizen
Regiobijeenkomst: vrijdag 19 mei 2017, Amsterdam
Regiobijeenkomst: dinsdag 6 juni 2017, Zwolle

19.00-19.30: Welkom ouders
19.30-21.30: In gesprek met ouders
Om 22.00: Afsluiting

Landelijke bijeenkomst: vrijdag 22 september 2017 in het Spoorwegmuseum te Utrecht
Na aanmelding ontvangt u van ons de details over de locatie. Ook melden wij meer informatie op onze site, zodra deze beschikbaar is.

Kunt u niet naar een van de bovenstaande data komen, maar wilt u wel uw inbreng meegeven? Stuurt u dan een mail naar Laura Birker op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'concrete verbeterpunten voor de zorgketen eetstoornissen'.

Aanmelding
U kunt zich hieronder aanmelden. Vragen over deze bijeenkomst kunt u stellen aan Laura Birker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inschrijving ouderbijeenkomst Weet, vereniging rond eetstoornissen