Wat kun jij doen voor iemand met een eetstoornis?

Je maakt je zorgen om iemand, en terecht. Eetstoornissen zijn ernstige ziekten en de lichamelijke en sociale gevolgen zijn niet gering. Het lastige is dat mensen met anorexia, boulimia of een andere eetstoornis vaak een tijd ontkennen dat ze hulp nodig hebben. Dan kun jij het idee krijgen dat je machteloos bent. Toch is het belangrijk dat jouw kind, vriend(in) of partner zo snel mogelijk hulp krijgt. Genezing is echt mogelijk, maar hoe langer een eetstoornis duurt, des te moeilijker is het om deze met succes te behandelen.

Een goede behandeling gaat altijd in op zowel het eetgedrag als de achterliggende problemen. Een van de succesfactoren voor genezing is dat jouw kind, partner of vriend(in) het gevoel heeft dat hij of zij serieus genomen wordt door de hulpverlener. Hij of zij moet vertrouwen hebben in de behandeling, wil deze succes kunnen hebben.

Hulp zoeken

Als je hulp wilt zoeken voor je kind, of je wilt een naaste helpen met goede hulp te zoeken, dan is het heel belangrijk dat diegene bij de juiste persoon komt. Hij of zij moet zich op zijn gemak voelen bij de hulpverlener. Lees wat nog meer belangrijk is bij het zoeken naar hulp voor de ander: ‘Wat is belangrijk bij het zoeken naar hulp?

Er zijn allerlei manieren om hulp te vinden. Kijk bij Welke hulp is er beschikbaar? om te zien waar jullie naar toe kunnen gaan.

Bel de Weet Hulplijn met je vragen via: 085-1304617