Dag lieve lezer,

Wat ik je wil zeggen, voordat ik iets meer vertel over mijzelf, is dat ik hoop dat het fijn voor je is om de ervaringen van een ander te lezen. Misschien vind je in mijn blogs herkenning en zelfs weer wat hoop. Terugkijkend besef ik, toen onze meiden ziek waren, graag met lotgenoten had willen praten, met mensen die echt begrijpen hoe het is en hoe het voelt. Dus daarom vind ik het zo fijn om mijn ervaringen nu maandelijks met jullie te delen. Ik was blij met de uitnodiging van Weet om te schrijven over hoe dat bij ons thuis ging.

2 dochters
Thuis is voor mij ons gezin met 2 dochters. Ze hebben alle twee geworsteld met een eetstoornis. De oudste had de purgerende variant van anorexia. De jongste had anorexia. Had, durf ik nu te zeggen, want het gaat op dit moment erg goed met hen. En daar hebben we lange tijd niet aan durven denken. Laat staan op durven hopen.

Samen hebben we van alles doorlopen. We kwamen bij psychologen en diëtisten. Ze doorliepen GGZ-trajecten voor onder de 16 en voor volwassenen. Gecombineerd met school, maar ook in volledige dagbehandeling. Terwijl voor de jongste haar groep bij de GGZ bepalend was voor een stap richting herstel, moest de oudste overstappen naar een organisatie met ervaringsdeskundigen. En later zelfs een maand intern. Bij de ene dochter mochten we tijdens het eten vooral niets zeggen of doen, de andere dochter vond het juist fijn als wij opschepten. Eén dochter maakte ruzie om het minste of geringste. De andere dochter verviel juist in stilzwijgen. Soms dagenlang. En wij als ouders liepen op eieren. En hebben eindeloos gepraat. Met elkaar en later ook met onze meiden. Vooral als ze het moeilijk hadden of worstelden met een terugval. En gelukkig, gelukkig keerde het tij en ging het met kleine stapjes beter. En daarom, juist omdat het nu weer goed met hen gaat vertel ik er graag over aan lotgenoten. Omdat ik weet hoe eenzaam je jezelf kunt voelen. En hoe fijn het kan zijn om andere verhalen te horen. Zelf heb ik destijds niet veel lotgenoten gesproken en heb dat toen echt gemist.

Weet Magazine editie 11

Heb jij een eetstoornis?

Wil je weten wat een eetstoornis is? Weet je het al wel, maar wil je nog geen professional, maar wel praten met lotgenoten? Zoek je adressen van hulpverleners en lotgenoten? Heb je hulp, maar geen klik met de hulpverlener? Zoek je informatie over terugval? Wil je lezen in het Weet Magazine hoe anderen herstellen?

Lees meer

Weet is er voor jou

Weet, vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven. Samen kun jij door!

Lees meer

Help ons mee

Weet kan als vrijwilligersorganisatie alleen bestaan als wij samen elkaar versterken. Heb jij de behoefte ons te steunen, dan kan dat op verschillende manieren. Lees meer over: vrijwilliger worden, het geven van een financiële steun, donateur worden, anderen attenderen over ons bestaan.

Lees meer