Hallo lieve lezer,

Via deze blog wil ik mij even heel kort voorstellen wie er achter de laptop zit en wat jullie van mij kunnen lezen.
Ik ben Celine, bijna 20 jaar en woon in Drenthe. Ik heb al een aantal jaren last van oorlogmakende stemmetjes in mijn hoofd, wat zich uit in een eetstoornis en depressieve klachten. Dit begon rond het begin van de middelbare school, toen ik 13 jaar was ongeveer. Zo oud was ik toen ik nog een meisje was die onbevangen, sociaal en positief ingesteld was. Geen piekeraar, problemen- ziener en angstig persoon. Wat kunnen nare ervaringen toch zorgen voor een omdraai. Toen wist ik nog niet zoveel over ' het leven', dan wat ik nu weet. Ondertussen ben ik wel al een aantal jaren op zoek naar het gezonde en gelukkige pad. Dit is een zwaarder en langer gevecht dan ik ooit had gedacht.
Het proces ingaan van herkennen, zien en willen veranderen is niet zomaar iets. Dat zal iedereen beamen die soort gelijke ervaringen heeft. Hoe kan je dichterbij jezelf komen als je niet meer weet ( en voelt) wie deze persoon was? Het is een behoorlijke berg en zelfs als je hoger op komt en uiteindelijk de top hebt bereikt, is dit niet zaligmakend. Maar toch geloof ik écht dat het mogelijk is. Ik heb het van dichtbij ervaren en een paar keer heel dichtbij gevoeld.

Een blogger zijn voor Weet vind ik een eer. Ik doe dit met energie en motivatie. Schrijven vind ik namelijk een onderdeel van ´minder-onderwereld -chaos ' in mijn hoofd. Het zorgt voor meer verheldering. Ook niet altijd, maar het kan inzichten geven en leerstof. Niet uit een boek, nee uit echte ervaringen waar anderen iets uit kunnen halen. Ieder voor zich. Ik hoop dat door mijn ervaringen te delen, ik motivatie kan overbrengen en anderen kan inspireren.
I hope to add something and make a difference!

UitgelichtWeet: de landelijke patiëntenvereniging

Weet is de landelijke patiëntenvereniging voor eetstoornispatiënten en hun naasten en als zodanig erkend door het Ministerie van Voksgezondheid, Welzijn en Sport.

De kerntaken van een patiëntenvereniging zijn:

  • informatievoorziening
  • lotgenotencontact
  • belangenbehartiging


We zijn dus een vereniging door en voor patiënten en naasten. De uitvoering van de taken wordt bij Weet vervuld door vrijwilligers, waaronder het bestuur.

Concreet verzorgen we op dit moment:

  • Het Weet magazine. Een magazine voor leden en donateurs dat 4x per jaar uitkomt.

  • De telefonische hulplijn. Hier kan iedereen terecht die graag een keer wil praten met een ervaringsdeskundige of een ervaringsdeskundige naaste of ouder. De hulplijn wordt steeds beter gevonden en er worden steeds meer mensen mee geholpen. We zijn dan ook doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kijk voor meer informatie bij de hulplijnpagina.

  • Themabijeenkomsten. Themabijeenkomsten zijn ook voor iedereen toegankelijk, niet alleen voor leden. De thema's zijn afwisselend gericht op patiënten en ouders of naasten. Kijk bij de agenda voor de komende bijeenkomsten.

  • Weet Forum.

  • Gesprekspartner voor de relevante partijen in de zorg. We zitten o.a. aan tafel bij K-eet, de landelijke stuurgroep ketenzorg eetstoornissen, in het leven geroepen door het Ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), we hebben een bestuurszetel bij de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE), we praten met zorgverzekeraars en hebben regelmatig overleg met de koepelorganisatie MIND en met stichtingen die laagdrempelige hulp bieden van ervaringsdeskundigen.

  • Grootschalige voorlichtingscampagne vroegtijdige herkenning, bespreekbaar maken, destigmatisering en sociale inclusie. Deze start begin 2020.

 

 

En eind 2019 komt er een compleet vernieuwde en overzichtelijke website met veel informatie over eetstoornissen en informatie voor ouders, naasten en de omgeving van mensen met een eetstoornis.

 Wat kun jij doen voor de patiëntenvereniging?

Weet is een patiëntenvereniging en dus zowel voor als door patiënten (en naasten). Hoe meer leden, hoe groter onze stem. En hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen bereiken met z'n allen.

Kijk hier wat het lidmaatschap inhoudt en/of klik hier voor de vrijwilligersvacatures!