16 februari speelt de voorstelling Stillen in Zuidlaren. Kaartjes zijn 14 euro, maar met onze kortingscode kun je er  voor 9,50 heen!

Kaarten bestel je via http://www.theatermozaiekzuidlaren.nl/alle-voorstellingen/maartje-wikkerink-stillen 
Klik rechts op de button 'bestel nu tickets', en kies op het bestelformulier de optie 'speciale actie organisaties (o.a. PsyQ/Lentis)'. De website vraagt dan om een kortingscode, daar vul je 16FeB2017STiLLeN! in.

Stillen foto

Maartje Wikkerink – Stillen

'Waarom zou je iets loslaten als je niet weet wat je ervoor terugkrijgt?'

Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. Stillen gaat over de scheiding van verstand en gevoel (hoofd en lijf),angst, hoop en vervulling. Met getekende figuren, filmpjes, projecties en muziek, geeft Maartje Wikkerink vorm aan de soms irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek. Tegelijkertijd is Stillen een pleidooi voor begrip en hoop op herstel.

Maartje Wikkerink maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten.

Enkele reacties

"De voorstelling is volledig onsentimenteel. Met poppen, tekstborden, clownerieën en komische terzijdes roept Wikkerink niettemin een buitengewoon confronterend beeld op. Als het licht weer aan gaat, zijn sommige toeschouwers in tranen" - Raymond van den Boogaard, NRC

"Wikkerink heeft een mooie tussenweg gevonden tussen de ernst van de zaak en de nodige luchtigheid" - Fee Buurmans

"Zeer bijzondere voorstelling waarin de eetstoornis eindelijk eens vanuit begrip en hoop wordt benaderd. Vanuit kracht en kwaliteit. Een verhaal waaruit blijkt dat de eetstoornis leeft en wordt begrepen. Prachtig hoe de maakster alle aspecten van de eetstoornis op integere en geloofwaardige manier neerzet" - Carmen van Netten, oprichter directeur Human Concern

"Eén en al herkenning. Van het beginnen met een dieet en vervolgens erin doorslaan tot aan de eetbuien, het obsessief sporten en de machteloosheid van de ouders. Het leek af en toe alsof ik mezelf hoorde praten, zo dichtbij kwam het. Ik ben gemotiveerder dan ooit om mijn verleden te verwerken en me te focussen op de toekomst. Zonder eetstoornis" - Chantal

"Diep onder de indruk ben ik en...oh zo herkenbaar. Wat een strijd , wat een verdriet, wat een verlangen om beter te worden, wat een verlangen om als moeder te begrijpen en te helpen" - Ria (moeder)

 theatemozaiekdekrachtvanbelevingfulllogo

 

Heb jij een eetstoornis?

Wil je weten wat een eetstoornis is? Weet je het al wel, maar wil je nog geen professional, maar wel praten met lotgenoten? Zoek je adressen van hulpverleners en lotgenoten? Heb je hulp, maar geen klik met de hulpverlener? Zoek je informatie over terugval? Wil je lezen in het Weet Magazine hoe anderen herstellen?

Lees meer

Weet is er voor jou

Weet, vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven. Samen kun jij door!

Lees meer

Help ons mee

Weet kan als vrijwilligersorganisatie alleen bestaan als wij samen elkaar versterken. Heb jij de behoefte ons te steunen, dan kan dat op verschillende manieren. Lees meer over: vrijwilliger worden, het geven van een financiële steun, donateur worden, anderen attenderen over ons bestaan.

Lees meer