Respect voor elkaar

Op 5 maart van 15:00 tot 17:00 organiseert ondertussen.nl een 'human library', . Dit is een bieb waarbij mensen zich vrijwillig aanbieden om als het ware een 'boek' te worden. Het idee hierbij is om mensen bij elkaar en in gesprek met elkaar te brengen, zodat ze naar elkaar luisteren en elkaar beter begrijpen (don't judge a book by it's cover). Zij zijn hiervoor nog op zoek naar iemand die orthorexia heeft (gehad). Herken jij jezelf hierin en wil je meedoen met dit project? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
De locatie van het evenement is Huis van de Wijk, Hygiëaplein 9, Amsterdam

Over 'human library'
De 'lezers' die in de bieb komen, kunnen een 'boek' kiezen op basis van de titels die de boeken zichzelf hebben gegeven, zoals "Fat Woman" of "Olympic Athlete". De 'lezers' worden aangemoedigd de 'Human Books' vragen te stellen en ze krijgen er eerlijke antwoorden voor terug. In de gesprekken wordt niet veroordeeld en geen enkele vraag is off-limits. Je kan álles vragen. Mensen praten er niet door elkaar heen. Ze schelden elkaar niet uit en het is niet de bedoeling van de 'Human Books' om jouw politieke mening te veranderen, maar om elkaar te begrijpen. Hopelijk ben je een stukje blijer met de wereld waarin we leven, als je de bibliotheek uitloopt.

Het is de bedoeling op deze manier vooroordelen te verpletteren en mensen de kans te geven gesprekken aan te gaan met mensen die ze normaal nooit zouden hebben gesproken. Dat doet deze organisatie al in 82 landen over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Pakistan.

Wij van Ondertussen.nl vinden dit initiatief zo geweldig, dat we een Nederlandse variant van de 'Human Library' willen organiseren. Inmiddels hebben we akkoord gekregen van de organisatie en daarom zijn we op zoek naar 'Human Books'! Wil jij je verhaal wel met anderen delen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie vind je op https://www.ondertussen.nl/het-is-tijd-dat-we-naar-elkaar-luisteren-en-daar-is-deze-human-library-voor/